Hvordan kan din coaching bedrift bli lønnsom på ett år?

Den store frykten for oss som er coacher og terapeuter er gjerne…

 • Kommer jeg til å klare dette?
 • Har jeg de rette teknikkene?
 • Kommer jeg til å tjene nok penger?

Kjenner du deg igjen?

Penger er en bonus som følger med å hjelpe andre

Det er utrolig viktig at du får vite mitt overordnede mål, om du ikke allerede vet det. Mitt overordnede mål er å endre verden. Det er mål nr. 1.

Du som leser dette innlegget er kanskje på bloggen til Hjerteakademiet i dag fordi jeg har sagt at jeg skal lære deg hvordan din bedrift kan bli lønnsom på kun ett år, når du jobber som terapeut og coach.

Og det er i utgangspunktet kun et underordnet mål. Fordi, dersom du skal endre verden, og du virkelig hjelper mange mennesker, så vil du også tjene penger. Penger kommer som et resultat av den jobben du gjør. Du kan tjene masse penger, men poenget er at penger er et godt måleparameter på hvor mange du hjelper. Og det er enkelt å forholde seg til.

Jeg så hvilken god behandling mine pasienter fikk, og ønsker å dele kunnskapen med alle. Jeg elsker følelsen av å hjelpe andre opp og fram i livet, og derfor skriver jeg disse blogginnleggene til deg hver eneste uke.

Mine 6 strategier for å bli en lønnsom bedrift på kun ett år

1. Skap en visjon

Det aller første jeg startet med var å lage en visjon for mitt firma. Jeg ønsket å endre verden til å bli en bedre plass for ”alle”. Jeg måtte jobbe med meg selv slik at jeg måtte finne ut hva jeg ønsket med livet mitt.

 • Hva ønsker jeg at mitt ettermæle skal være?
 • Hva vil jeg bli husket som?

For å være en dyktig terapeut, så er det viktig at du virkelig kjenner etter hva som er «deg», og hva du ønsker å jobbe med.

 • Hvordan ønsket jeg å leve mitt liv?

Jeg ville jobbe med hjertet og ikke hodet. Det er min visjon – å endre verden. Jeg har selv hatt fryktelig vondt, og da var det godt å kunne virkelig hjelpe andre mennesker til å få et bedre liv.

2. Ta en daglig «vitaminpille»

Jeg jobbet aktiv med meg selv hver dag , hele tiden.

Jeg tok min vitaminpille hver dag, vannet mine «røtter» slik at jeg ble frisk, energirik, hadde overskudd, og ga til alle rundt meg. Jeg takker for alt det gode rundt meg hver dag, og snakker kun positivt til meg selv inne i tankene mine. Jeg sørger for god nok søvn, god diett og sunn trening.

3. Sett opp en plan

For å ha en lønnsom bedrift er det viktig med en forretningsplan. Denne burde inneholde:

 • Din forretnings idè
 • Ditt produkt og tjenester
 • Ditt marked
 • Din optimale kunde
 • Dine mål
 • Kapital behov og finansiering
 • Marked og salgsaktiviteter
 • Organisering av bedriften

I tillegg burde du finne ut av:

 • Hva ønsker du å tjene?
 • Hva er ditt mål?
 • Hvilke kostnader har du?

4. Ha riktig nettverk

Jeg ville være en giver, og gi mer enn jeg fikk tilbake. Veldig fort oppdaget jeg hvem jeg ville samarbeide med, og være sammen med. Jeg har nemlig gått på en ”smell” med folk som har tatt mer enn de har gitt.

Jeg ville gi mer enn jeg tok. Å gi av seg selv uten å forvente å få noe tilbake. 

Knytt deg til personer som vil:

 • Hjelpe deg
 • Du kan hjelpe tilbake
 • Finn ut hvor Du kan bidra
 • Finn et miljø av givere

Finn de rette folka å samarbeide med, gjerne andre terapeuter og coacher som du kan utveksle erfaring med og som kan løfte deg videre. Som tror på deg.

5. Finn din Optimale Kunde

Finn din Optimale kunde, og bli godt kjent med henne eller han. På denne måten blir det enklere å treffe kundene dine gjennom markedsføring, siden du har kartlagt denne personen godt på forhånd.

 1. Hvor bor hun (storby, på landet, liten plass….) vær så spesifikk som mulig
 2. Hvor gammel er hun
 3. Hvor mye tjener hun i året
 4. Hva er hennes hobbyer og hvordan bruker hun tiden sin
 5. Hvilke magasier, blader leser hun? Hva ser hun på tv?
 6. Lag en historie rundt din Opimale Kunde, og ta med hennes største utfordringer og drømmer i livet.

6. Teste, feile, og teste igjen!

Jo raskere jeg feilet –jo raskere fant jeg min strategi! Still deg selv disse spørsmålene:

 • Hva gjør du når du handler feil?
 • Hvordan kan jeg endre dette?
 • Hva kan jeg lære av dette?
 • Hvordan kan jeg gjøre det annerledes neste gang?
 • Hvordan håndterer jeg dette?

Nå har du hørt om de 6 viktigste punktene som skal til for at du skal tjene penger. Det er selvfølgelig utrolig mye mer, men et sted må man starte. Du kan starte å jobbe med disse tingene alene, men for deg som ønsker mer, og som vil lykkes NÅ i stedet for om et halvår, 1 år, 2 år frem i tid: Følg med på mail og på Hjerteakademiets blogg for gode utdanningsmuligheter for deg som ønsker å være coach.

Stor klem fra Rachel.


Ønsker du min 96 Helsetips som du kan bruke på dine klienter i din praksis?

Klikk på knappen og de er dine:-)

Lagre

Lagre

Kommentarer

Kommentarer

Blogglistenhits