Passer du i rollen som coach eller terapeut?

Hvordan kan man vite om en passer til å jobbe som coach? Det er ikke alltid lett å vite hvor du skal starte for å finne svaret på dette, så derfor har jeg laget et innlegg med kriteriene som avgjør om du passer i jobben som terapeut.

Jeg har gjennom utdanning, flere års arbeid som terapeut og coach, og ikke minst flere tusen kunder erfart hva det er som skal til. Jeg lager meg alltid plan for hvert år og jobber aktivt med disse stegene gjennom hele året, og justerer meg underveis dersom jeg har behov for det, for å holde meg «on the right track».

Her er noen punkter som er viktig å ha på plass om du ønsker å være coach:

1. Egenskaper

Hva er din lidenskap og din visjon?  Har du et indre ønske om å hjelpe andre mennesker til å få et bedre liv, og derfor vil jobbe som coach? Kanskje har du også selv gått gjennom områder av livet med utfordringer og erfaringer, og funnet nøkler som du vil gi til andre.

Det aller viktigste som coach er at du har et genuint ønske om å hjelpe andre mennesker. Det vil skinne igjennom at du elsker jobben din, og du blir mer fokusert på hvordan du kan hjelpe dine kunder i stedet for hvor mye penger du kan tjene.

2. Evnen til å lytte

Er du en god lytter, eller kommer du med råd hele tiden? Som coach er det minst like viktig å lytte til kunden, som å gi råd.

Hvordan lytter du, og hva er ditt fokus når du lytter?

3. Være intern og å kunne styre timen

Hvordan du vil gå fram for å ta styring på timen med kunden? Det er viktig å være intern og sikker nok på at det er du som er eksperten, at det er du som styrer timen og ikke kunden.

Kunden din må stilles krav til, og den må gjennomføre både timene og oppgavene du gir til hun eller han. Da må du også være trygg nok i deg selv til å tørre å være hard når det trengs, og å motivere når det trengs.

4. Utvikle og utdanne deg

Sørg for at du hele tiden utvikler deg. Vær med på kurs som er relevant for deg. Enten det er personlig utvikling eller tekniske kurs. Sørg for å investere i deg som leder av selskapet. Mange går i fellen om at de tror de kan ”alt”, og trenger ikke mer selvutvikling.

Min erfaring viser at det alltid er nyttig å få inspirasjon og motivasjon fra andre mennesker. Det vil også definere deg bedre, og du kan få kreative ideer som gjelder din egen business. Ikke kopier, men bli inspirert!

5. Nettverk

Ha et nettverk av mennesker rundt deg som du kan stole på og som løfter deg fram og som vil at du skal lykkes. Det er superviktig av du har mennesker rundt deg som kan gi deg støtte, råd, veiledning og som kan få deg MOT målene dine i stedet for BORT fra målene dine.

Det er stor forskjell på dem som alltid er kritiske til deg, og dem som bygger deg opp. Finn de som løfter deg, og som har tro på deg. Ikke vent med at de skal finne deg, men oppsøk de gjerne aktivt slik at du får de samarbeidspartnere du selv ønsker. Og gjerne de som er bedre enn deg selv, så har du noen å strekke deg etter.

6. Kompetanse

Du kjenner din egen begrensning og sender pasienten til rette instans dersom du føler det er over din kompetanse og ansvarsområde. Vit hvor din rolle ender, og en annens begynner, om det skulle bli aktuelt.

7. Jobbe med deg selv

Ta din daglige vitaminpille:

– Sett dagen: Bestem deg for hvordan du vil din dag skal være!
– Takknemlighet: Skriv hva du er takknemlig for i egen bok!
– Tening og sunt kosthold. Hold deg i bevegelse og spis sunn mat som gir deg energi
– God søvn. Sørg for å få nok og god søvn.
– Bruk av god pusteknikk
– Ta en oppsummering av dagen din. Hva var bra og hva kan du forbedre. Lær av egne feil!
– TA DEG FRI og ha det GØY!

Det er superviktig å lufte hodet ditt innimellom. Gjør noe helt annet enn det du jobber med. Vær med venner, familie, dra på tur, mal, tren, se film eller hva som helst som gir deg andre impulser enn det du jobber med. En av de største utfordringene kan være at det er så morsomt å jobbe med det du brenner for, at du ønsker å gjøre det hele tiden. Ikke gjør det. Du kommer til å brenne lyset i begge ender, og bli utbrent og syk. Så ta deg fri, ha det gøy og lag litt sprell i livet ditt.

Passer du som coach eller terapeut?

Hva tenker du etter å ha lest de 7 punktene til hva som er viktig å kunne, og hvilke egenskaper det er viktig å ha som coach eller terapeut? Er dette en rolle som passer for deg? I så fall – hurra!

Det er alltid en grunn til det som skjer oss, og jeg tror det er en grunn til at du sitter og leser dette blogginnlegget akkurat nå.

Eller hva tror du? Hva vil du gjøre med det?

Stor klem fra Rachel.


Vil du vite mer om å jobbe som Coach?

Da vil jeg invitere deg til webinar førstkommende Søndag 11. Mars Kl.20:30. 

Der forteller jeg deg hva som skal til for å lykkes og tjene penger som Coach på nett. 

 
Melder du deg på får du innsikt i min velprøvde – og bevist effektive – modell. Du får helt konkrete tips og fremgangsmåter som du kan bruke for å lykkes.
Så, da er det bare én ting å gjøre: Rydde kalenderen og benke seg foran skjermen Søndag 11. Mars kl 20:30.
Webinaret varer ca. to timer, og du får mulighet til å stille spørsmål og få svar.

 

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Kommentarer

Kommentarer

Blogglistenhits