Boost selvtilliten din som coach

Begrepet coaching ble tidligere brukt til å beskrive prosessen med å transportere folk fra hvor de er, til hvor de ønsker å være. Dette gjelder på mange måter også for det vi i dag ser på som en coach sine oppgaver, nemlig å veilede andre til bevisste veivalg og personlig utvikling. Det er ikke rent lite som inngår i rollen som terapeut, spesielt om man arbeider som gründer eller selvstendig næringsdrivende. En av de viktigste elementene, og kanskje selve grunnsteinen ved coaching er at du stoler på deg selv. For hvem vil vel gå til behandling hos en usikker coach?

Her kommer fem punkter for hvordan du kan starte å stole mer på deg selv og ditt arbeid.

1. Ikke la egoet ditt komme foran kundens behov

Den største feilen man ofte gjør som terapeut eller coach er å la sitt eget ego komme foran kunden. Du kan for eksempel tenke «Uff, jeg tør ikke å være synlig på nett. Det er bare alt for skummelt, og langt utenfor min komfortsone». Om du tenker dette, la meg minne deg om en ting – dette handler ikke om deg.  Det handler om kunden, og hvordan du kan hjelpe den på best mulig måte. Kunden betyr ALT. Men frykt ikke, synlighet er en øvingssak som du blir vant med før du aner det. Stol på deg selv og at folk ønsker å se nettopp deg og det du kan tilby dem på mobiltelefonen, nettbrettet eller PCen sin. Dette leder oss videre til neste punkt.

2. Jobb med din selvtillit og selvfølelse

Selvtillit er din tro til hva du kan prestere. Det kan være i jobben din som coach, i idrett, skolen eller i sosiale settinger. Selvfølelse er din indre følelse om din egen verdi i de ulike settinger. Du kan tro at du er flink i jobben din som coach, men du kan være usikker på hva kundene egentlig synes om deg og arbeidet ditt. Det er ofte sprik mellom selvfølelsen og selvtilliten, og det er ganske slitsomt å ha et stort gap mellom disse to. Gjennom ulike teknikker, så kan du forbedre din indre selvfølelse slik at den matcher selvtilliten din og du virkelig stoler på deg selv som coach. Disse teknikkene kan blant annet være å slutte å sammenligne deg med andre personer, og å identifisere og gjøre om negative tankemønstre. Jobb med deg selv hver dag, og du vil se at gapet mellom selvtilliten og selvfølelsen din blir mindre og mindre.

3. Ha et nettverk

Videre er det uhyre viktig å ha et faglig nettverk rundt seg. Et nettverk med andre coacher, terapeuter og gründere danner ikke bare en følelse av tilhørighet, men gir deg muligheten til å komme med ideer og få tilbakemelding fra andre. Slike nettverk finner man ofte i grupper på Facebook, i andre sosiale medier, eller på dedikerte nettsider. Gjennom å støtte seg til et nettverk vil du føle deg tryggere i rollen din som coach, i tillegg til at du starter å bygge integritet.

4. Skaff deg en rollefigur eller mentor

Neste steg er å se deg ut en rollefigur eller mentor. En rollefigur kan fungere som både inspirasjon og motivasjon. Gjør deg kjent med arbeidet din rollefigur har gjort, om det så er bøker, podcasts, artikler, blogginnlegg. Ta et dypdykk og bli inspirert! En mentor fungerer på lignende måte som en rollefigur, men dette er i tillegg en person du har rundt deg i nettverket ditt som du kan kommunisere med, og spørre om tips og råd. I Hjerteakademiet har vi for eksempel et stort nettverk der alle deltakerne har tilgang til meg og alle assistentene om det skulle være noe. Når dette fjerde punktet er på plass, vil du merke at du mest sannsynlig stoler m på deg selv, for nå starter ting virkelig å falle på plass for deg. Er det ikke deilig?

5. Gjør et sterkt, faglig inntrykk

Når du til slutt sitter igjen med en god selvfølelse, et godt nettverk og en mentor du kan støtte deg til, kan du benytte deg av triks som gjør det lettere for andre å stole på deg. En måte å fremstå troverdig er nemlig å kombinere egne erfaringer med studier, artikler og lignende. Bruk forskningsresultater og knytt dette opp mot deg selv og din virksomhet. Kildehenvisning gir kredibilitet, og styrker varemerket ditt ved å forankre det i en større sammenheng. Med dette sørger du for å gjøre et sterkt faglig inntrykk på kundene dine.

Synes du dette var gode innspill? Jeg håper tipsene hjelper deg til å lokke frem din indre, selvsikre coach.

Klem fra Rachel.


Vil du forresten ha 96 Helse tips som du kan bruke på dine klienter i din praksis

Klikk her for å få de -de er helt gratis

last ned

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Kommentarer

Kommentarer

Blogglistenhits