4 tips til å nå dine bedriftsmål

Hva er det som er forskjellen på å lykkes eller ikke lykkes i din business, i jobben din, eller med andre ting i livet?

Hva er det som gjør at noen klarer å få resultater, mens andre bare soser seg gjennom dagene uten mål og mening?

Jeg blir stadig overrasket over hvor mange som faktisk ikke har konkrete mål, og mange er alt for ”nummen” i både arbeidslivet og hverdagslivet. Og da mener jeg at dagene bare flyr av gårde uten at du har tatt kontroll selv.

Hvem lykkes med sin bedrift?

Jo, jeg skal fortelle deg hvem som lykkes. Det er deg som faktisk har satt seg ned og laget mål over hva du ønsker for din bedrift. Det er deg som klarer å se de små gledene i arbeidsdagen. Det er deg som tør å være deg selv, og som tør å gå utenfor komfortsonen. Det er deg som setter seg mål og som har kraft til å gjennomføre de målene du har satt deg. Altså du som har gjennomføringskraft. Handlekraft. Og deg er deg som hver eneste dag tar action og gjør de tingene som får businessen din fremover.

…og hvem lykkes ikke?

Du som ikke har satt deg mål over hva du vil med firmaet ditt, vil nok ikke lykkes. For da har du ikke peiling på hvor du skal, eller hvorfor du skal gjøre noe annet enn det du gjør i dag. Det er du som til stadighet har unnskyldninger. Du har ikke tid. Du vet ikke hva du vil. Du kritiserer andre. Du skylder på de rundt deg. Du har ikke rette jobben, eller nok penger, eller ditten og datten. Det er du som alltid venter på at noe ”EttEllerAnnet” må skje før du kan ta action og gjennomføre de tingene du ser andre får til (men ikke du).

Jeg skal love deg, at jeg har ofte vært i den siste kategorien. Jeg har vært handlingslammet. Jeg har gjort meg selv handlingslammet. Jeg har hatt 1000 unnskyldninger for hvorfor jeg ikke lykkes like bra som andre.

Det som er fantastisk, er at dette er noe du kan endre på allerede i dag. Du kan faktisk ta et valg om at du er ferdig med å være handlingslammet, og at du skal bli handlekraftig. Du trenger ikke å definere deg selv ut fra fortiden din. Du kan bestemme deg for at dagen i dag er starten på et liv hvor du tar eierskap i ditt arbeidsliv. Har du hørt dette før? Mange av dere leser selvutviklingsbøker. Mange leser innlegg om positivitet og hvordan man skal få seg et bedre liv. Men de færreste tar action i eget liv og faktisk gjør noe med det.

4 tips til å nå dine bedriftsmål

Om du vil skape deg det gründerlivet du ønsker deg, så vil jeg utfordre deg til dette:

  1. Sett deg ned med penn og papir. Skriv ned de små tingene som er viktig for ditt firma i fremtiden. Det trenger ikke å være de store tingene, men noe som burde tas tak i og som du vet du burde gjøre.
  2. Deretter skriver du ned minst 3 mål du har med bedriften din. Hvordan ønsker du at firmaet ditt skal være om 1 år, om 5 år og om 10 år.
  3. Deretter kan du forsøke å sette deg inn i hodet til deg selv som 90-åring. Skriv ned alle de tingene du har opplevd i arbeidslivet ditt, og som du er fornøyd med. Se deg tilbake i karrieren din. Se hva du har oppnådd og hva du har gjort.
  4. Så skriver du ned 3 ting du skal gjøre akkurat i dag, som vil få deg nærmere målet ditt om 1 år. Hva er det du må gjøre i dag for at du skal nå målet ditt om 1 år? Det gjør at du henter inn din handlekraft, og at du må ta action for å nå bedriftsmålene dine. Det siste punktet bør du gjøre hver eneste dag. Det er det første du burde starte dagen din med. Spør deg selv hver dag: “Hva er de 3 tingene jeg må gjøre akkurat i dag for å nå målet mitt om 1 år?”

Og om du ikke vet hva målene dine er, så start med penn og papir i dag. Skriv ned det som kommer til deg. I morgen vil det komme mer, og dagen etter vil det komme enda mer. Du starter ditt kreative sinn, og du åpner opp veien inn til ditt ubevisste sinn. Du starter med å lage en plan for hvordan du vil at arbeidslivet ditt skal være.

Hvor vil du være om 1 år? Hva er målet ditt?

Ha en super dag. Stor klem fra Rachel.


Som Bonus til deg: Så kan du nå få min 7 – stegs – Guide til suksess som terapeut/Coach!

Lagre

Kommentarer

Kommentarer

Blogglistenhits