Sett dine bedriftsmål for 2017

Vi går om ikke mange dagene inn i et nytt år, og det er på tide å sette opp målene for de neste 12 månedene. Årskiftet er en perfekt mulighet til å starte på nytt, å sette i gang med nye prosjekter, og å videreføre gode resultater fra fjoråret.

Her kommer 5 smarte punkter for å sette opp og nå målene for din bedrift i 2017:

1. Definèr målene dine

Først av alt har du nødt til å definere målene dine. Skriv dem gjerne opp på en liste, slik at du fysisk ser dem foran deg på et papir. Eksempler på dette kan være:

  • Jeg har et mål om å hjelpe så mange som mulig i jobben min
  • Jeg ønsker å hjelpe kundene mine med å legge om kostholdet, slik at de får mer overskudd og glede i livet sitt
  • Jeg har et mål om å si opp min gamle jobb for å følge terapeut-drømmen min innen 1.1.2018
  • Neste års mål er å ha 20 kunder i uken
  • Min Optimale Kunde er kvinne, 42 år, elsker trening, og drømmer om å rocke som leder i jobben sin

Når du har satt deg opp og definert noen hovedmål å jobbe rundt, vil det være mye lettere å visualisere at du oppnår disse målene. Målene dine blir på en måte virkelige idet du nedtegner dem, de går fra å kun være abstrakte ideer i hodet ditt til fysiske setninger i et dokument eller på et papir.

2. Lag også mindre mål

Deretter er det smart å dele opp hovedmålene til delmål. F.eks: Du ønsker å ha 20 kunder i uken. Da bør du bryte ned målet i små delmål som gjør at du får en naturlig fremdrift som gjør at du faktisk når målet ditt med å få 20 kunder i uken til neste år. Jeg bruker å finne ut hvor lenge det er til målet mitt. Deretter bryter jeg det ned slik at jeg lager mål for år, måneder, uker, dager og timer. Og så får jeg det inn i kalenderen min slik at jeg vet hva jeg skal gjøre hver eneste dag fremover for å nå målet mitt som er om f.eks. 1 år.

Mål skal engasjere. Både de større målene i punktet over, og mindre delmål. Ta for deg de store målene dine, og bryt dem ned til delmål. Et begeistrende mål er et motiverende mål. Veien mot et mål er ikke alltid er en dans på roser, men selve måloppnåelsen skal du bli hoppende glad og engasjert for. En smart ting å gjøre for at det hele ikke skal bli så overveldende, er å dele opp store mål i mindre, kortsiktige mål.

En av de tingene jeg gjør hver eneste dag, er å spørre meg selv:

Hvilke 3 ting må jeg gjør i dag for at jeg skal nå målet mitt i morgen? Når jeg sier i morgen, så betyr det ikke akkurat i morgen, men metaforisk for de målene jeg har satt meg i nærmeste fremtid. Spesielt fokuserer jeg på hva som er det ENE del-målet jeg må sette meg i dag, som får meg videre mot hovedmålet mitt i jobben min.

3. Lag en fremdriftsplan

Sett målene og delmålene inn i en plan. Jeg har vært inne på dette punktet i et tidligere innlegg om hvordan å lage en forretningsplan til din virksomhet. Dette trinnet er utrolig viktig for at du skal klare å gjennomføre målene dine. Lag deg en fremdriftsplan for når målene skal være nådd.

«I løpet av 2017 ønsker jeg å ha 50 kunder. Hva må jeg gjøre nå i dag for å komme meg dit senere?»

Til dette vil jeg anbefale å lage en dagsplan, ukesplan, 30-dagers plan, 90-dagers plan og årsplan. Hva er de tre viktigste tingene du må gjøre i dag for å nå et spesifikt mål om 30 dager?

Nå skal jeg komme med en liten øvelse til deg. Lag en mal til en dagsplan, ukesplan, 30- eller 90- dagersplan, årsplan, eller det som passer best for din bedrift. Start å fylle de inn med store mål og delmål, og skriv opp èn ting du kan gjøre i dag for å nå et senere mål. I kveld kan du ta frem den tingen du satte deg som mål, også vil jeg at du skal kjenne på den gode følelsen du får etter du har utført målet, og at du skal si til deg selv at du har vært flink. Øvelse gjør mester, også for de som skal lykkes med målene sine.

4. Kutt ut tidstyver

Ikke alle mål trenger å kreve masse ekstra tid og innsats, noen mål kan faktisk basere seg på å redusere tid og innsats. Hvor masse tid bruker du for eksempel på å lese og svare på mail? Eposten kan være en tidstyv, og det samme gjelder for sosiale medier. Går man inn på mail eller Facebook et par ganger i timen, så forsvinner raskt et kvaret her og et kvarter der. I løpet av en måned blir dette til sammen ganske mange timer du heller burde brukt på fokusert arbeid, så her er noen tips:

  • Sett av èn time hver dag til å svare på mail, være på sosiale medier, eller annet som stjeler av din tid.
  • Finn èn eller flere ting i din hverdag som distraherer deg fra jobb, og kutt det ut. Energien og effektiviteten din er dyrebar, og burde heller brukes målrettet til arbeidet ditt. 
  • Slå av ALLE forstyrrelser når du jobber. På din data, så vil jeg tro at det «plinger» inn meldinger fra Facebook, mail, tekstmeldinger, dropbox etc. Mitt aller beste tips er: Slå av alle «plinger» og gå inn til mailen din når du bestemmer det for å gå inn på mailen. 

5. Bruk kalender

Dette er bare SÅ viktig. Kalender = ting blir gjort. Pass på å benytte deg av en kalender som du vet du kommer til å bruke. Her er ingenting mer riktig enn noe annet. Du kan bruke kalender på mobilen din, en almanakk, en notatblokk, en egen nettside, en dagbok, post-it-lapper, hva enn som passer best for deg. Kalender kan faktisk være veldig gøy, du kan lage fargekoder for de ulike målene dine, tegne i kalenderen, klippe ut og lime inn bilder fra magasiner, designe noe i photoshop, eller andre ting som motiverer deg til å fortsette å jobbe mot målene dine. Gjør det enkelt for deg selv å holde oversikt.

Forskjellen på de som lykkes og de som ikke lykkes i livet er ikke de store tingene. De som lykkes har opparbeidet seg gode rutiner som de følger hver dag. Det er de små tingene som utgjør den store helheten. Om du skal skrive en tekst for å få kunder interessert i virksomheten din, så starter du alltid med å skrive det første ordet. Du må ta bokstav for bokstav, og til slutt har du klart et helt blogginnlegg! Det samme gjelder i forhold til mål. Delmål for delmål, og til slutt når du ditt hovedmål.

Hva er dine bedriftsmål for 2017? Jeg blir SÅ glad for å høre om dem i kommentarfeltet.

Stor nyttårsklem fra Rachel.


Vil du forresten ha 17 virkningsfulle tips som garantert vil gi deg et fortrinn som Coach?

Last de ned HER:

last ned

 

Kommentarer

Kommentarer

Blogglistenhits