Derfor trenger alle terapeuter og coacher et nettverk

Mange av oss som er terapeut- og coachinggründere jobber alene i egen bedrift, enten hjemmefra eller i et leid lokale. Da er det viktig å huske på èn ting: å ha et nettverk eller et miljø å støtte seg på.  

Skaff deg et nettverk

Det er uhyre viktig å ha et faglig nettverk rundt seg. Et nettverk med andre coacher, terapeuter og gründere danner ikke bare en følelse av tilhørighet, men gir deg muligheten til å komme med ideer og få tilbakemelding fra andre. Slike nettverk finner man ofte i grupper på Facebook, i andre sosiale medier, eller på dedikerte nettsider. Gjennom å støtte seg til et nettverk vil du føle deg tryggere i rollen din som coach, i tillegg til at du starter å bygge integritet i markedet.

Treff andre terapeuter ukentlig

I bransjen som vi terapeuter jobber i, er det som sagt mange som driver på egenhånd eller hjemmefra. Det at du kanskje sitter fysisk alene uten kolleger på ditt kontor eller hjemmekontor, betyr ikke at du skal klare deg uten et miljø. Med et faglig nettverk rundt deg, blir arbeidet ditt mer sosialt og gjør at man kan spille hverandre gode.

Et godt tips er å starte en «accountability-gruppe», en gruppe av likesinnede som møtes en gang i uka og diskuterer medlemmenes målsettinger, oppnåelser og fremgang. Der er det smart å sette seg forretningsmål, som du blir fulgt opp av fra gruppa. Da er det også enklere å fullføre målene når du vet at resultatet ditt blir tatt opp på neste møte. Super motivasjon, og en flott mulighet til å drøfte terapeutfaglige temaer, hjelpe andre, og få hjelp selv.

Så finn de riktige samarbeidspartnere for deg, og vær i et miljø med andre terapeuter ukentlig. Og om du ikke har ditt nettverk i umiddelbar nærhet – bruk Skype! Avstand er ingen hindring i 2017, og så lenge man har internett så er alt mulig.

Ha en rollefigur eller mentor

Neste steg er å se deg ut en rollefigur eller mentor. En rollefigur kan fungere som både inspirasjon og motivasjon. Gjør deg kjent med arbeidet din rollefigur har gjort, om det så er bøker, podcasts, artikler, blogginnlegg. Ta et dypdykk og bli inspirert! En mentor fungerer på lignende måte som en rollefigur, men dette er i tillegg en person du har rundt deg i nettverket ditt som du kan kommunisere med, og spørre om tips og råd.

I Hjerteakademiet har vi for eksempel et stort nettverk der alle deltakerne har tilgang til meg og alle assistentene om det skulle være noe. Når dette punktet er på plass, vil du merke at du virkelig har et solid nettverk rundt deg, som kan hjelpe deg til å løfte bedriften din mange hakk.

Er ikke det fantastisk?

Trenger man egentlig et nettverk?

For å lykkes så er det å ha nettverk og et fellesskap rundt deg helt avgjørende. Så svaret på spørsmålet om «man egentlig trenger et nettverk?» er et stort og rungende JA! Husk at ingen klarer absolutt alt alene, at man fort ser seg blind på egne ideer, og at det er gull med sosial og faglig kontakt med andre.

Ha folk du stoler på og ha folk som forstår deg i nettverket ditt, som vet hva jobben din betyr for deg. Som deler dine tanker og som du kan dele dine erfaringer med. Dette vil bli dine gode kolleger, og samtidig dine venner for livet.

Det var totalt undervurdert for meg i starten, og dette er noe jeg har tatt læring på underveis.

Så hva venter du på? Start opp din egen accountability-gruppe med en gang!

Jobber du alene, eller har du et nettverk rundt deg?

Stor klem fra Rachel.


Vil du ha mine 96 Helse tips som du kan bruke på dine kunder

Trykk her og last de ned.

last ned

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Kommentarer

Kommentarer

Blogglistenhits