Er du tøff nok til å satse på drømmejobben?

Fortell meg… Er du fornøyd med jobben din? Har du fulgt hjertet ditt mot drømmejobben? Våkner du hver eneste dag med et stort smil om munnen fordi du gleder deg til å jobbe? Hvis ikke – hva stopper deg i å oppnå dette?

Unnskyldninger kan være store hindere

Som mange av dere som har fulgt meg en stund vet, så møtte jeg veggen for mange år siden med vond rygg og det jeg trodde var et hjerteinfarkt. På dette punktet i livet mitt forstod jeg at jeg måtte ta en 360-graders helomvending, og først og fremst på jobbfronten. Min godt betalte lederstilling måtte jeg rett og slett forlate, til fordel for en helhjertet satsing som gründer og terapeut.

Nå tenker du kanskje at det var et enkelt valg for meg, men dette var faktisk ganske tøft. I tillegg til å vende ryggen til en sikker lønnslipp hver måned, så tenkte jeg også mye på hva de rundt meg kom til å si. Men jeg lot ikke dette stoppe meg. Jeg kastet rent metaforisk alle unnskyldninger langt ut på havet, for jeg så at unnskyldninger kunne bli det største hinderet som stod mellom meg og drømmejobben.

4 steg for å overkomme unnskyldningene

Om du er som jeg var for en del år siden, uten energi, med en vond kropp og har lyst til å gjøre en karriereendring mot drømmejobben, så skal jeg nå gi deg noen steg for å overkomme unnskyldningene som ofte dukker opp i en slik situasjon, og som taler imot at du burde gjøre en endring.

Steg 1: Identifisèr unnskyldningene

Har du lagt merke til hvilke tanker du har i hodet ditt? Når du tenker på å gjøre en karriereendring i livet ditt, er det positive eller negative tanker du har om dette? Tenker du: «Ja, dette kan jeg klare! Jeg vet at jeg vil satse på fordi det er mitt store mål», eller tenker du på hva som kan gå galt?

Å identifisere unnskyldningene dine er en forutsetning før du kan endre de.

Steg 2: Reflektèr

Når du har identifisert unnskyldningen din, så kan du styre tankesettet ditt i en mer positiv retning, eller i det minste reflektere over unnskyldningen du har identifisert. La oss ta et eksempel. En av unnskyldningene dine er at du er redd for at økonomien ikke skal gå rundt om du bytter karriere. Da ønsker jeg at du tar refleksjonene dine opp et nivå, og ser på livet ditt i et større bilde. Om du virkelig, av ditt fulle og hele hjerte vet at du ikke gjør det du er ment til å gjøre i dette livet akkurat nå, men at du kan oppnå dette ved å satse på en karriere som coach, terapeut eller gründer – ja, da er det ingen tvil om hva du burde gjøre.

Hva er dine unnskyldninger for å ikke ha drømmejobben og drømmelivet?

Når du er 90 år gammel og ser tilbake på livet ditt; tror du at du er fornøyd med de valgene du tok for deg selv, eller tror du at du ville endret på noe? Som for eksempel å bytte jobb for å gjøre det du elsker? Den 90-år gamle versjonen av deg selv vil mest sannsynlig være stolt, og smile tilfreds over at du turte å satse på ditt drømmeyrke, selv om øknomien var ustabil for en liten periode.

Steg 3: Ta et valg, og snu i tide

Nå som du har reflektert over unnskyldningene dine, veid dem opp mot drømmelivet ditt og funnet dem for lette, så er du klar for å ta et valg. Realiteten er nemlig at 80% av tankene dine som du hadde før denne refleksjonen, hadde du også for 30 min siden, 1 uke siden, 1 måned siden, og 1 år siden. For hvordan skal du komme deg framover når du tenker likt hele tiden? Hvor lang tid vil du bruke på å snu tankesettet ditt?

Bestem deg for hva du vil, og ta et valg 100 prosent for deg selv. Ikke for de rundt deg. Det er kun du som lever ditt liv.

Steg 4: Ta action her og nå!

Er drømmen din å hjelpe andre mennesker? Og å løfte dem til nye høyder? Vil du ha frihet til å jobbe fra hvor som helst, når som helst? Da GJØR du det. Følg hjertet ditt. Ikke vent på at den perfekte anledningen skal dukke opp, for det gjør den kanskje aldri.

Håper disse tipsene var gode, og at du synes dette innlegget var nyttig.

Skal du ta action mot ditt drømmeliv nå?

Klem fra Rachel.


Vil du forresten ha 17 virkningsfulle tips som garantert vil gi deg et fortrinn som Coach?

Last de ned HER:

last ned

Lagre

Kommentarer

Kommentarer

Blogglistenhits