7 punkter som kjennetegner en god terapeut!

Det er siste sommermåned august og fortsatt flott vær og varmt, og alt bare stråler rundt oss i naturen. I dag sitter jeg med en fantastisk god følelse, delvis på grunn  av at jeg er i gang igjen etter en fantastisk ferie, og delvis fordi jeg ønsker å dele dette blogginnlegget med dere.

En ting du må vite om meg (om du allerede ikke vet det) er at mitt største mål er å «endre verden» gjennom å hjelpe andre mennesker. Som terapeut ønsker jeg altså å dele min kunnskap til andre terapeuter, slik at de igjen kan hjelpe så mange mennesker som mulig til å få det bra med seg selv.

Kan det kanskje hende… At du faktisk er en terapeut eller coach – men bare ikke vet det enda? At du også har et mål om å endre verden? Se litt på lista under, og se om du kjenner deg igjen i punktene.

7 punkter som kjennetegner en god terapeut:

  1. Du elsker å hjelpe andre, og er lidenskapelig engasjert i dette.
  2. Din visjon og giv er at andre skal få det bedre.
  3. Du er empatisk og omsorgsfull, og har et fokus på pasientens eget beste.
  4. Du er en god lytter og tar deg god tid.
  5. Du har en evne til å stille gode spørsmål som lar pasienten komme fram til svaret selv, gjennom din veiledning.
  6. Du har gode personlige verdier.
  7. Du har god moral og etikk, som gjenspeiles gjennom dine verdier.

Om du nå sitter og tenker at «Hm.. Disse egenskapene har jeg jo virkelig alle som en!» så skal du ikke se bortifra at du har en terapeut i magen.

Hvor mange av punktene kjenner du deg igjen i? Er du en terapeut i det skjulte? Eller er du allerede terapeut og fikk nettopp bekreftet hvor godt du passer i jobben din?

Kommenter gjerne under i kommentarfeltet. Jeg gleder meg til å høre fra deg, og å se hvor mange punkter du kjenner deg igjen i.

Har du lyst til å vite mer om terapeut grunnutdanningen på Hjerteakademiet så trykk på knappen under:-)

 

 

 

Stor klem fra Rachel.

Kommentarer

Kommentarer

Blogglistenhits