Mine mest minnerike kundehistorier

I dag har jeg tenkt til å dele noen av mine egne kundehistorier med dere, og det er spesielt to tidligere kunder jeg ønsker at du skal få høre om. Jeg vil at dere skal lese om disse slik at dere vet at selv de vanskeligste nøttene kan knekkes, med riktig tilnærmelse og metode. Også er det jo alltid gøy å lese om andre terapeuters kundehistorier, det synes i alle fall jeg er superspennende.

Fra 90% til 10% vondt i kroppen

Fror en stund tilbake hadde jeg ei dame til behandlig hos meg som hadde så utrolig vondt i magen sin. Dette hadde hun hatt problemer med siden hun var tenåring, og magevondtene var så ille at kunden måtte på do gjerne 10-20 ganger i løpet av dagen. Jeg spurte henne på en av timene våre om hvor vondt det føltes i kroppen, på en skala fra 0 til 100. 90% var svaret pasienten ga meg, fordi det plaget henne så masse hver eneste dag.

Jeg ba henne om å gå hjem og tegne kroppen sin etter timen. Hun skulle bruke en rød fargeblyant for å markere de områdene i kroppen der det gjorde vondt, og en grønn for å markere de delene av kroppen som var friske og fine. Kunden kom tilbake på neste time lettere sjokkert, for hun så jo at størsteparten av kroppen hennes var markert med grønt, mens kun en liten del på magen hennes var rød.

«Og jeg som følte at jeg hadde 90% vondt i kroppen min! Jeg ser jo nå at det kun er 10% av den som faktisk har vondt.»

Som en trassig treåring hadde magen hennes tatt over oppmerksomheten for resten av kroppen. «Jeg har vondt! Jeg har vondt!» ropte den, og krevde all oppmerksomheten. Gjennom tegningen av kroppen sin, forstod kunden at hun hadde så mange andre ting i kroppen som fungerte, og at magen kun var en liten del av en større, fungerende kropp. Etter siste time hos meg, spurte jeg kunden igjen hvor vondt det føltes i kroppen. Denne gangen var ikke svaret 90%, men 10%. Etter dette merket hun at hun kunne spise flere matvarer, måtte mindre på do, og var mer positiv.

Hvordan man observerer seg selv i tankene sine har med andre ord ENORM innvirkning på det som utspiller seg fysisk i kroppen.

Minnene som kom tilbake

En annen kunde jeg hadde hos meg for en stund tilbake, slet med hukommelsen sin. Han var 48 år gammel, og hadde vært inn og ut hos ulike psykologer i mange år. Problemet hans var at han ikke kunne huske noen ting av livet sitt fra da han var yngre. Han stod helt fast, og oppsøkte meg for at jeg skulle forsøke å hjelpe han å løse opp i dette. En slik kunde hadde jeg ikke jobbet med tidligere, men tenkte at det i det minste var en god utfordring for meg som terapeut.

Jeg benyttet meg av EFT, som er en ny innsikt i årsakene til traumer. Denne nye innsikten jobber med barnet i oss, og tar oss med tilbake til kjernen til problemet. Når vi bringer frem barnet i oss, så kommer det opp andre følelser enn de følelsene vi har i dag.

Allerede etter første time oppnådde jeg resultater med han, og han startet å huske ting fra barndommen. Tenk, etter så mange år og så mange psykologer, så løsnet det endelig opp for kunden. Han endte faktisk opp med å gå Hjerteakademiets Grunnutdanning etter han var til behandling hos meg, fordi han oppnådde såpass gode resultater med seg selv at han ønsket å lære enda mer.

.

Som terapeut vil jeg råde deg til å fokusere ordentlig godt på å bygge tillit til kunden din, slik at hun/han virkelig klarer å fortelle deg hva som er utfordringene deres. Dette gjør at du vil klare å nå ut til kunden din med dybde og kunnskap.

Var dette spennende lesing? Skriv gjerne en kommentar i feltet under. Det blir jeg superglad for!

Stor klem fra Rachel.


 

Kommentarer

Kommentarer

Blogglistenhits