3 måter å «walk the talk» som terapeut?

Jeg er en stor tilhenger av å jobbe med seg selv og sitt eget «stuff» som terapeut, for selv om vi er utdannet terapeuter eller coacher betyr ikke dette at vi er feilfrie. Vi skal også lære masse om oss selv, våre følelser, reaksjonsmønstre og relasjonene til de rundt oss, akkurat som kundene våre.

Som coach eller terapeut gir vi daglig råd til klientene våre, men følger vi egentlig rådene selv?

Er vi flinke til å «walk the talk», altså å følge de rådene vi selv gir til kundene med oss selv også?

Tankene våre

Dersom du får negative tanker, hatefulle tanker, dømmende tanker… Bruker du dine egne behandlingsteknikker på deg selv? Spør du deg selv: «Er dette mine tanker? Er jeg en projektor av tankene mine, eller er tankene mine en projektor av meg? Og hva er forresten forskjellen?»

Jeg vet, det er mange spørsmål her. Mitt forslag til deg, er at du bruker et par minutter på å reflektere over hva du mener og hvorfor du tror at det er slik. Jeg er 100% overbevist over at vi skaper vår egen hverdag. At tankene våre ikke bare kommer og går.

Jovisst, når du ikke er klar over at du kan ta kontroll på tankene dine, så flyr de av gårde som en virvelvind helt ute av kontroll. Og det lover jeg deg: Jeg VET hva det vil si. Jeg har i mange år bare latt meg seile i sterk vind, og tankene mine har tatt meg til plasser jeg ikke ønsket å dra. Jeg bare trodde at livet var slik.

En av mine største a-ha opplevelser i livet mitt, var da jeg skjønte at jeg kunne ”ta ned” tankene mine. ”Se” dem og gjøre noe med dem. Er det lett? Absolutt ikke. Men med masse trening, så opplevde jeg at jeg kunne endre tankene mine i den retningen JEG ønsket at tankene skulle dra. Og det er akkurat dette vi må huske å gjøre som behandlere. Følge våre egne råd.

Det er lett å la seg vippe av pinnen

Lar du deg påvirke til å tro at den andre sine meninger er bedre enn dine?

Det er her vi ofte gjør feil. Faktisk de fleste av oss begynner å tvile på egen dømmekraft og egne meninger. Vi LAR oss påvirke. Og da skriver jeg ”lar” oss påvirke. Fordi du trenger ikke å la deg påvirke av noen andre enn det selv. Ja, det kan være fornuftig å stoppe opp, og spørre deg selv: Hvorfor blir jeg kritisert? Er det fordi min mening er helt ”off”, og hva kan jeg evt. lære av det? Eller kanskje du kan spørre deg selv om det er den andre personen som prøver å overbevise deg om at hans/hennes mening er den beste? I så fall; hvorfor vil han/henne det?

Det som er viktig å vite, er at når du blir kritisert, så har det ingen ting med deg å gjøre. Du er kun en ”trigger” til den andre personen. Det vil si at du trigger den andre personen sitt ekko og mønster. Dersom han eller hun blir irritert, sint, sur på deg, så er det på bakgrunn av hans/ hennes historie. Ingen kan gjøre deg sint eller sur med mindre du lar dem gjøre deg sint eller sur. Det er opp til deg om du skal la deg påvirke av det. De sier bare ORD, og det er du som gir ordene mening. Og slik er det andre veien også. Dersom noen kritiserer deg for at du har en tøysete mening, så er det DE som reagerer, og det har ikke noe med din mening å gjøre, men deres ekko.

Personlig, så jobber jeg med tankene mine hver eneste dag. Jeg vet at mental trening er ferskvare, så derfor har jeg bestemt meg for å jobbe med meg selv hver eneste dag. Fordi jeg ønsker å ha et godt liv hver eneste dag hvor jeg er både fysisk og mentalt frisk. Og dette får jeg gjennom å «walk the talk».

3 måter å «walk the talk»

1: Meditasjon

Om du sier at du har forsøkt dette før, og at det ikke virker, så bør du starte med å endre akkurat denne sannheten til deg selv. For dette fungerer! Jeg mediterer hver eneste dag. Kun et par minutter, men jeg gjør det HVER DAG! Du trenger kun å bruke et par minutter hver dag på å gå inn i deg selv. Tenk gjennom hvordan du vil at dagen din skal være, og ”se” for deg hvilke tanker du skal ha gjennom dagen. Da “setter” du dagen, og da forbereder du deg positivt allerede FØR dagen har startet. Ditt ubevisste sinn vil lede deg enklere gjennom dagen, og du kan oppleve at dagen går mye lettere enn om du ikke gjør dette. Jeg bare eeeelsker å gjøre dette, og jeg gjør det hver dag. Love it!

2: Observere tankene dine

Dette punktet er ABC for de fleste av oss, men det er allikevel så utrolig viktig å huske på! Gjennom dagen, så kan du observere hvilke tanker du har. Du kan reflektere om det er tanker som gjør deg godt, eller om det er tanker som er negativ for deg.

Om du ser at det er negative tanker, så skriv dem ned, og omskriv dem. Du kan skrive ned hvilke tanker du vil ha i stedet for dem du vanligvis tenker. Vet du at vi tenker de samme tankene om og om igjen hver eneste dag. Kun 10-20% av tankene dine er nye hver dag. Derfor kan det lønne seg å starte med å endre de negative tankene (som du sikkert har hatt i flere år, he, he….) til nye og konstruktive tanker.

3: Læring

På kvelden når du legger deg, så ”se” over dagen din. Dersom det har vært ting som ikke har vært slik du ønsker, så spør deg selv følgende spørsmål:

«Hva kan jeg lære av dette, og hvordan kan jeg gjøre det annerledes neste gang?»

Dette er et utrolig nyttig spørsmål, og du vil trene deg selv på å se læringen i situasjonen i stedet for å kritisere deg selv for det som ikke har fungert. Du blir løsningsorientert i stedet for problemorientert. Du vil oppleve å få gode resultater med å «walk the talk», det kan jeg garantere.

Håper du likte tipsene.

Stor klem fra Rachel.


Vil du forresten ha mine 96 helsetips til bruk for dine kunder i din klinikk?

Last de ned HER:

last ned

Lagre

Kommentarer

Kommentarer

Blogglistenhits